Alegia ALEGIA - liofilizált epres piskóta 20g

Alegia ALEGIA - liofilizált epres piskóta 20g

1 474 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Alegia ALEGIA - liofilizált epres piskóta 20g

1 474 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
abiszoo.hu
Termékleírás
Származási ország Lengyelország
A szolgáltató származási országa Lengyelország
Hossz (cm) 64
Szélesség (cm) 38
Magasság (cm) 41
Súly (gramm) 16618.67

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Fagyasztva szárított eper - becslések szerint az eper az ötödik legtöbbet fogyasztott gyümölcs a világon. Ez nagyon jó dolog, hiszen C-vitaminban, káliumban, folsavban és rostban gazdag gyümölcs. Ezek az ízletes gyümölcsök vasat, magnéziumot, kalciumot, foszfort, valamint A- és K-vitamint is tartalmaznak. Apró, feltűnésmentes magjaikban, annak ellenére, hogy nem magas zsírtartalmúak, omega - 3 zsírsavakat rejtenek. Az eper rostokban és C-vitaminban gazdag, és ezeknek a tápanyagoknak a kombinációja kiválóan alkalmas az oxidatív stressz csökkentésére, amely hatással lehet a szívbetegségek és a rák kialakulására. A kálium, amelyben az eper szintén gazdag, szintén segít megvédeni a szívbetegségektől és csökkenti a vérnyomást. A Journal of Nutrition című szakfolyóiratban közzétett 2014-es tanulmány szerint azoknál az embereknél, akik naponta 50 gramm (körülbelül három csésze) fagyasztva szárított epret fogyasztottak, 12 hét után alacsonyabb volt a vérükben a rossz LDL-koleszterin szintje. Természetesen a tanulmányban bemutatott mennyiséget egy átlagos testsúlyú emberre átszámították, de ez mind a fagyasztva szárított eper csodás hatásairól szól. Az eper ellagsavat tartalmaz, amely más antioxidánsokkal (például C-vitaminnal) együtt segít lassítani a keményítőtartalmú ételek emésztését. Ez a lassítás biztosítja, hogy a benne lévő étkezés utáni vércukorszint-emelkedés kontrollált legyen. Az eper glikémiás indexe is alacsony (40), ami azt is jelenti, hogy fogyasztása után nem okoz vércukorszint-emelkedést.  Emellett az immunrendszer is erősödik a C-vitaminnak és az ezekben a finom gyümölcsökben található polifenoloknak köszönhetően. A csodálatos C-vitamin az eperben található jóddal és magnéziummal együtt az idegrendszer megfelelő működését is támogatja. Mint láthatod, a gyümölcsben található C-vitamin számos fontos szerepet tölt be, méghozzá azért, mert az eperben több van belőle, mint a citrusfélékben!Az eper másik nagy előnye az alacsony kalóriatartalma: 100 g friss termésben mindössze körülbelül 35 kcal van!Az eper jótékony hatással van a vesék és a máj működésére és működésére, mivel kolagóg és vizelethajtó hatású, emellett csökkenti a vizelet savasságát. Antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy megtisztítják a szervezetet az anyagcseréből származó mérgező vegyületektől. A pektin- és szerves savtartalom felgyorsítja a bélműködést és szabályozza az emésztési folyamatokat, a magas rosttartalom pedig felgyorsítja az anyagcserét.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.